KONFERENCA COBISS 2024

IZUM že vrsto let organizira tradicionalno mednarodno konferenco COBISS, ki predstavlja strokovno srečanje knjižničarjev in raziskovalcev v širši regiji. Teme konference so močno prepletene z osnovno dejavnostjo IZUM-a, ki je pretežno vezana na razvoj in delovanje sistema in servisov COBISS. Ti predstavljajo temelj knjižničnega informacijskega sistema v Sloveniji in drugih državah, povezanih v mrežo COBISS.net.

Konferenca COBISS 2024 bo že 24. po vrsti in bo tudi letos potekala pod sloganom Skupaj krepimo zaupanje v znanost in razvoj. Govorci bodo ugledni domači in tuji strokovnjaki, ki bodo predstavili različne zanimive teme: možnost uporabe umetne inteligence pri programski opremi za knjižnice in storitvah knjižnic za uporabnike, dostopnost storitev za ranljive skupine, vzpostavitev nove tehnološke rešitve za izposojo e-knjig COBISS Ela in uvajanje novih generacij programske opreme za knjižnice (COBISS Lib, COBISS Cat in COBISS+), predstavljanje novih modelov bibliografskih podatkov ter druge privlačne in aktualne teme.  

Prizorišče konference bo izvrstna priložnost za mreženje s predavatelji, kolegi in drugimi udeleženci, izmenjavo dobrih praks, predstavitev dosežkov ter za pogovore o novostih in skupnih načrtih za prihodnost.

Kotizacije ne bo, bo pa potrebna prijava. Na spletni strani konference bomo sproti objavljali podrobnosti o programu in predavateljih, obvestili pa vas bomo tudi, ko bo čas za prijavo. Že zdaj pa si lahko v svojem koledarju označite 23. in 24. oktober 2024 in si rezervirate čas za konferenco COBISS 2024.

Vljudno vabljeni. Vidimo se oktobra 2024 v Mariboru.

Dr. Aleš Bošnjak
direktor

Dogodek se začne čez
159Dni
18Ur
33Minut
21Sekund

PROGRAM

Dan 1
Dan 2

PROGRAM V PRIPRAVI

Lokacija